Bezpečnostní dveře si nechte namontovat profesionálem. Z materiálů vítězí plech.

Vstupní dveře do bytu nebo rodinného domu musí být co nejbezpečnější. Jedině tak zamezíte vloupání a odcizení vašeho majetku. Bezpečnostní dveře jsou stále poptávanějším artiklem při stavbě nových bytů a domů. Jaké bezpečnostní dveře zvolit a je potřeba odborná montáž?bezpečnostní dveře

Plechové dveře patří k nejodolnějším

Bezpečnostní dveře se vyrábí ze dřeva, plastu nebo plechu, popřípadě z kombinací uvedených materiálů. Plechové dveře jsou oblíbené mezi výrobci zejména díky vynikajícím vlastnostem. Kov nereaguje na změnu teploty, materiál se nekroutí kvůli vlhkosti nebo suchu, a dveře se nemusí seřizovat. Bezpečnostní dveře s plechovou vrstvou jsou pro zloděje opravdovým oříškem. Plech není možné snadno rozřezat, provrtat, či jinak poničit a dostat se dovnitř do bytu. Na plech odborníci ze společnosti HT dveře natavují za horka folii ve dřevěném dekoru. Folie se neodře, nezničí a dveře vypadají jako ze dřeva, i když jsou ve skutečnosti vyrobeny z daleko odolnějšího materiálu. Dveře si nechte namontovat od profesionálů a vždy se zárubněmi.

Odborná montáž je nezbytností

vchodové dveře

Aby dveře plnily správně bezpečnostní funkci, termoregulaci a zvukovou izolaci, vyžadují kvalitní a profesionální montáž do nových zárubní. Kvalifikovaný pracovník namontuje dveře za jeden pracovní den. Nové zárubně jsou tuhé, odolné a není možné je rozepřít. Při montáži zabezpečte domácnost tak, aby do bytu nevnikal nepříjemný prach a nečistoty z montáže. Pomůže vám upevnění igelitu od stropu až po podlahu v chodbě. Klíč dostane zákazník zapečetěný v originálním pouzdře, aby bylo jisté, že jej nikdo nemohl zneužít. Díky odborné montáži budete mít jistotu plné funkčnosti bezpečnostních dveří, záruku na dveře i na montáž a certifikát pro pojišťovnu, která jej bude požadovat v případě pojistného plnění.

Benefity z instalace bezpečnostních dveří

Bezpečnostní dveře zaručí perfektní tepelnou izolaci a eliminují úniky tepla z chodby, které jsou obrovské v panelových bytech i v novostavbách. Zárubně s patentovaným těsněním v kombinaci s hliníkovým prahem nepropustí z bytu teplo a zároveň působí jako zvuková izolace a do bytu nepronikne hluk z chodby. U pantů jsou nainstalovány trny proti vytržení křídla. Kupujte dveře alespoň se dvěma zámky. Jeden zámek s několika zamykacími body budete při běžném používání přetěžovat. Dva zámky jsou vhodnější z hlediska bezpečnosti a pohodlnější pro uživatele. Přídavný zámek můžete uzamknout zevnitř bytu bez klíče a zároveň jej bude moci druhá osoba, která se vrátí domů až po vás, zvenku bez problémů klíčem odemknout.

Kvalitní bezpečnostní dveře vám zajistí výplatu pojistného plnění při vloupání

Zabezpečený byt požadují i pojišťovny při výplatě pojistného plnění v případě vloupání skrze dveře do domu či bytu. Pojistku do 1 milionu korun pokryjí dveře v třetí bezpečnostní třídě. V rodinném domě nezapomeňte zajistit všechny vstupy do nemovitosti – vchodové dveře, zadní vstup, dveře vedoucí z garáže do domu nebo dveře do sklepa.

Jakou zvolit bezpečnostní třídu?

bezpečnostní třída dveří

Vybírejte bezpečnostní dveře alespoň ve třetí bezpečnostní třídě. Dveře disponují na příslušnou třídu zabezpečení certifikátem. Ten je dokladem odolnosti a vlastností, které udává norma ČSN. Z nabídkového katalogu si zvolí široké spektrum spotřebitelů – nenároční majitelé bytů v panelovém domě, kteří mají nízký rozpočet i zákazníci požadující prémiovou kvalitu s vysokým odhlučněním, perfektním designem a protipožární ochranou.

Parametry, které rozhodují o koupi

Bezpečnostní zámek drží atestace tlaku na jednu tunu. Dveře mají namontované dva zámky, díky nimž se zvýší opora bodového systému. Společnost HT dveře dodává bezpečnostní dveře vždy jako komplet: dveře, patentované těsnění v zárubních, zárubně a hliníkový práh. Hlavní zámek je patentovaný, přídavný zámek není závislý na uzamykání hlavního zámku. Na jedno otočení klíčem se uzamkne 12 zámkových bodů. Dveře jsou opatřeny oboustrannou klikou nebo koulí, třemi trny proti vytržení křídla u pantů. Při montáži odborník neporuší podlahu. Dveře vlastní atesty a certifikáty, jsou odolné vůči vyplanžetování, odvrtání zámku, vylomení a vysazení z pantů. Společnost nabízí prodloužení záruky až o 10 let u dveří kategorie Premium.