Byty pro studenty i k trvalému bydlení

Praha a Plzeň dvě města v Čechách, které lákají zájemce o studium na vysoké škole širokou nabídkou studijních oborů. Právě nyní, kdy se bude za chvíli lámat akademický rok do své druhé poloviny, a někteří ze studentů budou ukončovat studium, se jako již tradičně objeví také více nabídek na pronájem bytů nebo pokojů. Pokud se vám na začátku semestru nepodařilo najít bydlení zcela podle vašich představ, máte jedinečnou šanci najít si něco lepšího.

pronájem bytu Plzeň

Pro studenty je nejjednodušší najít si pronájem bytu Plzeň. Otázkou je, zda upřednostníte pronájem celého bytu, nebo jen pokoje. To je věc, kterou si musí každý student na začátku ujasnit. Oboje má své výhody i nevýhody. Pronajmete-li si celý byt, pak po vás bude majitel bytu vyžadovat každý měsíc částku, která může být pro studenta, který si nijak nepřivydělává problém. Pokud si však najdete pokoj v bytě, který je již obsazený může se stát, že si nesednete se spolunájemci. Navíc každý student potřebuje jiný režim. Někdo upřednostní klid, jiný bujarý studentský život. Proto je výhodnější, pokud se chystáte bydlet s někým, domluvit se se známými, kteří také hledají bydlení a najít si společně pronájem.

Mnoho studentů se však ani po dokončení studia nevrací domů a s nástupem do zaměstnání začíná řešit otázku trvalého bydlení. Dovolují-li to finance, rádi si obstarávají byt v soukromém vlastnictví. V Praze i Plzni se dají najít byty v různých cenových kategoriích. Pro začátek většinou stačí menší byt, ale při koupi bytu je vhodné dívat se také do budoucnosti a myslet na to, že ve velmi krátké době se může stát, že vám malá garsonka pro jednoho nebude stačit. Začnete-li se poohlížet po nabídce na prodej bytu Praha nebo prodej bytu Plzeň, pak si předem urovnejte vaše priority. Zvažte vaši aktuální finanční situaci, udělejte si představu o lokalitě, rozmyslete se, zda chcete byt nový nebo by vám nevadil starší, který byste si postupně rekonstruovali.