Chcete ušetřit? Změňte dodavatele plynu!

Zdá se vám, že platíte zbytečně moc peněz za plyn? Chtěli byste váš rodinný rozpočet trošku vylepšit, ale máte dojem, že už neexistuje žádný způsob? Využíváte v domácnosti plyn? Pokud jsou vaše odpovědi ano, pak si přečtěte náš článek, ve kterém vám poradíme jak ušetřit!

Má to vůbec smysl?

Ano, má. I když to u nás není příliš známé, změnou dodavatele plynu můžete ušetřit až desítky procent z původní částky. Na změnu má právo každý z nás, proto je samozřejmostí, že si dodavatelé plynu konkurují a snaží se svoji nabídku vylepšit

Kde si mám ověřit, jestli ušetřím?

Nejjednodušším způsobem je ověřování prostřednictvím internetu, existuje velké množství serverů, které se tomu věnují. Obecně nelze říci, který dodavatel je nejvýhodnější, ale vždy záleží na okrese, typu odběru, sazbě a druhu jističe.

Od jakých společností mohu kupovat plyn?

Společnosti, které do České republiky dopravují plyn, je celá řada a stačí si jen vybrat. Jediné pravidlo, které vás může omezit je to, že změnit dodavatele plynu můžete jen jednou za půl roku. Z tohoto důvodu byste měli pečlivě zvažovat všechna pro a proti a dodavatele mezi sebou porovnávat.

RWE – Tento dodavatel plynu patří mezi ty nejrozšířenější a je v pětici největších dodavatelů plynu v Evropě. RWE výrazně podporuje obnovitelné zdroje a tím přispívá k udržitelnému rozvoji společnosti.

E.ON – Společnost v ČR působí především na Moravě, ve světe má ovšem více než 25 000 000 zákazníků. Na českém trhu se pohybuje od roku 1995.

Bohemia Energy – Firma vznikla v době, kdy došlo v naší republice k liberalizaci v ohledu na dodavatele plynu. Této firmě důvěřuje 85 000 domácností.

ČEZ – společnost Čez působí po celé Evropě a u nás je neoblíbenější především v Čechách. Jde o největšího tuzemského výrobce energie.

Další dodavatelé jsou:

Central Energy, Centropol Energy, České energetické centrum, Jihomoravská plynárenská, Lama Investmens, Lumius, Pražská plynárenská, RSP energy, Severomoravská plynárenská, Východočeská plynárenská

1 comment for “Chcete ušetřit? Změňte dodavatele plynu!

  1. Lovely
    20.2.2012 at 06:12

    Mitch / Cauky EvcoDlouho jsem se tu njbveeoil, ale tenhle dotazecek me zaujal. Beru to od tebe jako vhozenou rukavici.Na kolik ze te ten maly italsky ponik vysel?Vim jak to vypada, vim jak to jezdi, vim co to umi a vim kolik stoji zaklad a kolik nejostrejsi a nejvybavenejsi benzinova verze. Jen jsem si to chtel zaradit a nejak porovnat s kalsickymi benzinovymi variantami. Nikde jsem ho totiz na pohon CNG v prodeji nenasel.Navic nezapomen, ze v Praglu mas toho ponika kde napojit, ale co se tyce plosneho uzemi CR tak je to bida s nouzi. Jestli jsem dobre informovanej tak je tu vseho vsudy 20 stanic z toho 2 mate v Praze. Ja jakoz to ceskolipak bych to mel k nejblizsi CNG pumpe 50km vsemi smery, Usti nad Labem, Liberec, Mlada Boleslav. To asi neni uplne to pravy orechovy.Zeptej se me na tu samou otazku za 2-3 roky a mozna nebudu takovy pesimista.Ale mas svatou pravdu v tom, ze prazakum a vsem z velkomesta bych auta s timhle pohonem prodaval s vyraznou slevou, ba co vic, jiny nez ekologicky bych jim uz prodaval zakazal, jestli to ma mit svuj ekologicky efekt. Kolikrat si rikam, ze by to kolem magistraly chtelo rousku. Doufam ze nedopadnem jako soudruzi v Pekingu. Pry jsme na tom v porovnani s evropou dost bidne co se tyce smogu.PS: Az pojedes za mati tak si natoc plnou, aby sis nemusela zajet az do Usti.

Comments are closed.