Jaký jeřáb použít při stavbě nemovitosti?

zdroj: adamec.cz

zdroj: adamec.cz

Při výstavbě rodinného či bytového domu se dnes neobejdete bez kvalitní jeřábové techniky. Zejména v případě větších domů je takřka nezbytné, aby je firma, která stavby realizuje, měla k dispozici. Víte ale, že existuje celá řada jeřábů, přičemž jen některé z nich jsou vhodné při výstavbě nemovitostí.

Pokud stavíte větší rodinný či dokonce klasický bytový dům, počítejte s tím, že bude třeba manipulovat se stavebními materiály a dalšími předměty ve větších výškách. Vyzdvihávat tunová břemena pomocí zastaralého kladkostroje by bylo nejen náročné, ale troufnu si tvrdit, že v mnoha případě také nemožné. A právě proto je dobré mít k dispozici jeřáb.

Věžový jeřáb

Při stavbě nemovitostí se nejvíce hodí klasický věžový jeřáb. Jeho nosnost a výška záleží na tom, o jak velkou stavbu se jedná. Věžové jeřáby mají rameno, které se může libovolně otáčet a až do své výšky zvedat i velmi těžké předměty. Používají se nejen při výstavbách domů, ale také průmyslových objektů.

Další druhy jeřábové techniky

Pokud si pořídíte například mostový jeřáb, při stavbě domu nenajde příliš velké využití. Takovýto typ jeřábů se hodí, podobně jako portálové či podvěsné jeřáby, spíše do průmyslu. Typicky se uplatňují ve výrobních halách, ale mají i využití v exteriérech.

Pokud tedy potřebujete jeřáb pro stavbu domu, je na místě zvolit prvně jmenovaný typ – klasický věžový s ramenem. Je ale vždy dobré to zkonzultovat s odborníky, tedy výrobci, potažmo pak distributory jeřábové techniky.

Špičkovou jeřábovou techniku, která však najde uplatnění spíše v průmyslu, nabízí v České republice společnost Adamec Crane Systems. Jde o výhradního distributora jeřábů a kladkostrojů německé značky Stahl Crane Systems, která má téměř 150letou tradici. Její zařízení jsou využívána doslova po celém světě. Více informací najdete na webu adamec.cz.