Lampy a lampičky pro interiér

shutterstock.com

shutterstock.com

Lampy a lampičky jsou v interiéru považovány za dodatečné osvětlení. Hlavním zdrojem světla by v každé místnosti měl být lustr. Ovšem moderní lampy a lampičky přináší možnost osvítit místo přesně tam, kde je právě zapotřebí. Při správném umístění se mohou lampy a lampičky stát nepostradatelnou součástí každé místnosti v interiéru. Stačí jen správně vybírat.

Umístění je možné kdekoliv

Lampy a lampičky najdou využití téměř kdekoliv. Výrobci vytváří mnoho druhů, které jsou určeny do různých místností v bytě. Zejména využívání stojacích lamp nachází uplatnění v mnoha moderních domácnostech. Tyto lampy najdou nejčastější využití v obývacích pokojích, pracovních místnostech i v odpočinkových prostorách vašeho interiéru.

Pozor na to, že od roku 2009 se postupně omezuje prodej klasických žárovek

Stojací lampy představují velkou účinnost a také variabilitu osvětlení místnosti. Vyrábí se v mnoha tvarech a také materiálové možnosti výroby jsou pestré. Nejvíce rozšířené jsou ovšem lampy z nerezového materiálu. Mnoho druhů stojacích lamp je také vybaveno ovladačem pro regulaci svitu.

Můžete si jejich intenzitu svitu nastavit přesně podle vašich aktuálních potřeb. Ovšem stojací lampy musí být vždy zařazovány v blízkosti stěny. Je nutnost stálého připojení na elektrický proud a přívodní kabel by jinde mohl vadit v pohybu.

zdroj: profisvietidla.sk

zdroj: profisvietidla.sk

Jaké lampičky se hodí do domácností?

Sortiment lampiček je oproti sortimentu lamp mnohem širší. Lampičky jsou rozděleny do mnoha kategorií. Tyto kategorie se dělí podle využití lampičky, způsobu instalace i podle použitého materiálu. Nejčastější využití lampiček je v ložnicích, obývacích pokojích nebo v předsíních. I tady máte na výběr.

Tip: Nárůst obliby LED osvětlení umožňuje mnohem větší variabilitu a tvarové možnosti moderních lampiček

Ještě před samotným výběrem vzhledu lampičky si musíte ujasnit, jak chcete mít svou lampičku přidělanou. Můžete vybírat z nástěnných lampiček k obrazům na míru, které jsou namontovány přímo na zdi nebo z lampiček volně stojících.

Volně stojící lampičky ovšem potřebují pevný podklad, na kterém mohou stát. Lampičky nejčastěji slouží jako dodatečné osvětlení chodeb nebo temnějších prostor v interiéru. V obývacích pokojích a ložnicích zase pomáhají zvýšit intenzitu světla hlavně při čtení.
***
Zajímá vás jak se topí v kostelech? Jelikož se jedná o rozlehlé prostory, jako nejlepší se jeví topení plynovými nebo elektrickými infrazářiči.

1 comment for “Lampy a lampičky pro interiér

  1. ludmila.pacesova
    11.6.2013 at 14:51

    Tak to jsou zajímavé lampičky, že bych si nějakou pořídila do mého nového interiéru Uvidíme, ale hodila by se mi :)

Comments are closed.