Les můžete prodat i pronajmout

výkup lesa

Být vlastníkem lesa přináší ze zákona povinnosti, které jsou pro řadu majitelů nad jejich možnosti. Musí zajistit těžbu dřeva, obnovu porostu, zjišťovat přítomnost škůdců a postarat se o likvidaci, dělat preventivní opatření proti vzniku požárů.

Navíc k tomu všemu musí o všem vést evidenci a další dokumentaci. Pro někoho, kdo má vlastní zaměstnání a dané problematice ani moc nerozumí, je to často povinnost nesplnitelná.

Najděte si silného partnera

Dřív, než se rozhodnete pro konečné řešení, kontaktujte společnost, která vám dokáže poradit, jaké možnosti máte, a pomoc s takovou realizací, která pro vás bude nejvýhodnější.

Dlouhodobě se o lesní pozemky může postarat jen odborník, bez správných znalostí se pro vás vlastnictví lesa stane spíš noční můrou. Můžete si vybrat, jestli si chcete najít správce lesa, kterého budete platit za to, že se o všechno postará, nebo les pronajmout, případně prodat.

Když se rozhodnete prodat 

Jestli už teď víte, že ani výhledově nebudete schopní se o svůj les starat a nemáte s ním žádné konkrétní plány, je rozumná varianta prodej. Jsou společnosti, které se specializují právě na výkup lesů, ty můžete oslovit. Při výběru buďte opatrní, i tady jsou společnosti zkušené a na vysoké profesionální úrovni, a pak ty druhé.

Dobrá volba partnera pro vyřešení starostí s lesem

Společnost HBR WOOD je zkušená a spolehlivá firma, která za vás připraví vše, co je pro výkup lesa nutné zařídit. S odchylkou pouze cca 2 % zaměří váš les (obvyklá je odchylka až 10 %), nabídne nejvyšší možnou cenu, zajistí také veškeré úkony spojené s prodejem a peníze vám vyplatí ještě před vkladem na katastr. Výhodou je, že v jejich případě prodáváte přímo kupci, nikoli překupníkům, kteří se snaží srazit cenu, aby obratem se ziskem prodali.

Stejně odborně vám firma pomůže i s výkupem polí, luk či rybníky.