Nákupem materiálu na internetu můžete ušetřit desítky procent

Stále velké množství lidí u nás nevyužívá pro nákup stavebního materiálu internet. Proč tomu tak je? Vždyť můžete ušetřit i desítky procent.

Stavebný materiál je dnes na internetu dostupný stejně jako jako jakýkoliv jiný obchodní artikl. Asi největší problém, který vás při nákupu stavebního materiálu může potkat je cena dopravy. Stavební materiál obecně je velmi těžký a vyžaduje využití manipulační techniky. Z toho důvodu je pro maximální úsporu důležité koupit co největší množství naráz. V současné době je třeba aktuální zatepľovanie domu, kde lze v průměru ušetřit 15-20%.

Síť smluvních prodejců po celé ČR

Poptáváte menší množství stavebního materiálu a doprava přímo od výrobce by ho značně prodražila? Některé internetové obchody se stavebním materiálem vyřešily i tento problém. Mají nasmlouvanou síť prodejců po celé České republice. Pokud si materiál vyzvednete osobně, obvykle bývá uvedená cena konečná. Více informací se dozvíte u vybraného prodejce, protože podmínky se značně liší.

Na internetu lze kromě stavebního materiálu koupit i různé nářadí opět za podstatně nižší ceny např. štiepačky na drevo

Nákup stavebního materiálu v zahraničí?

V poslední době se stále častěji setkáváme s nákupem stavebního materiálu v zahraničí (zejména Polsko). Obzvlášť lidé žijící v pohraničí jsou zvyklý nejen pro stavební materiál vyrazit přes hranice. Bohužel se nám nepodařilo zjistit, jestli existují internetové obchody, které dováží zboží z Polska přímo do České republiky.

Každopádně se nám podařilo kontaktovat některé nakupující a zeptat se na jejich zkušenosti:

Kupoval jsem v Polsku dlažbu do chodby na ušetřil jsem cca 40% oproti nákupu u nás v hobbymarketu. Mám to do Polska pár desítek kilometrů, takže doprava mě stála pár stokorun. Příště až budu něco kupovat, opět to zkusím v Polsku. Na tento způsob úspory mě navedl kamarád, který stavěl téměř celý dům právě z materiálu z Polska. Říkal, že na celém domě ušetřil na materiálu asi 15-20%. Po pravdě nechápu proč jsou tak velké rozdíly v ceně? (Pavel, Karviná)

A jaké jsou vaše zkušenosti s nákupem přes internet či v zahraničí?

1 comment for “Nákupem materiálu na internetu můžete ušetřit desítky procent

  1. Myriam
    22.2.2012 at 02:19

    Very irnenestitg info !Perfect just what I was searching for! The only limit to our realization of tomorrow will be our doubts about reality. by Franklin Delano Roosevelt.

Comments are closed.