Pár rad při koupi luxusní nemovitosti

Plánujete koupi vily nebo luxusnějšího domku? V tom případě si přečtete následující článek, který vám osvětlí ty největší potíže, které byste si měli prověřit předtím, než se do takové velké investice vrhnete.

vily na prodej

Základem je zaměřit se na tři oblasti – lokalitu, technické a právní záležitosti. Pro důkladné otestování kupované vily, je dobré si vyzkoušet co nejvíce aktivit a situací, kterým budete čelit později každý den, nebo které můžou nečekaně nastat. Realitní makléř vám totiž ukáže prodávanou nemovitost v tom nejlepším světle, a tak se může stát, že se z vysněného bydlení stane horor.

Jednou z takových aktivit může být návštěva vily autem v dopravní špičce, nebo také dojezd do lokality MHD v případě, když nebudete mít k dispozici auto. Ověříte si tak, že se ze slibovaných 15 minut do centra nestane půl hodina v dopravní zácpě.

Vily nejsou jen zbytečným přepychem, ale slouží jako luxusní domov velkým rodinám. Proto je na místě si obejít celou čtvrť a podívat se, zda se v blízkosti nacházejí školky a obchody, nebo počítat s tím, že pro své děti do školy budete řádně dojíždět. Prověření zástavby a územního plánu také zabrání nepříjemnostem, kdy měsíc po vašem nastěhováním začne růst před vašimi okny nový bytový dům.

V případě vil na prodej se naštěstí tohoto nemusíte obávat, stejně tak jako právních a technických záležitostí, nicméně je stále žádoucí, abyste zkontrolovali stavebně technický stav celé vily. Kontrola by se měla zaměřit na střechu, vnitřní rozvody, izolace a fasádu. Při tak velké investici byste měli prověřit pak statiku, izolace, střechu, rozvody, základy, fasádu, podlahy, elektrické, plynové rozvody a rozvody tepla a vody, okna, koupelnu, kuchyň a WC. Vzhledem k tomu, že málokdo z nás je v těchto oblastech odborník, můžete se obrátit na stavební inspektory.

Vily se mohou zdát jaké pohádkové bydlení, nicméně stále se jedná o riskantní investici, proto doporučujeme si veškeré zmíněné oblasti důkladně prověřit.