Pět tipů pro efektivní rekonstrukci maloobchodní prodejny

shutterstock.com

shutterstock.com

Málokdo uvažuje v současnosti nad rekonstrukcí vlastní prodejny, což není překvapivé vhledem k tomu, že nemusí jít právě nejlevnější zásah do podnikání. V tomto článku vám však přineseme pět jednoduchých tipů, které vám ukážou finančně nenáročný způsob rekonstrukce maloobchodní prodejny.

1. Zvládnete víc, než si myslíte

Pokud podnikáte a stojíte na vlastních nohách, určitě v první řadě přemýšlíte, jestli opravdu potřebujete platit odborníky za práce, které byste zvládli i sami. O většinu rekonstrukčních prací se umíte postarat i vy, díky čemuž budete moci celkem slušně ušetřit.

2. Buďte kreativní nebo se inspirujte

Určitě jste se už setkali s módou posledních let ve formě nábytku a doplňků vyráběných z použitých europalet. Díky nim si umíte velmi jednoduše a efektivně zařídit i prodejnu. Pokud vám tento trend není nejbližší, nezoufejte. Existuje mnoho kreativních způsobů, jak přetvořit na něco praktického a krásného na první pohled nepoužitelné předměty.

3. Pracujte s prostorem, nikoliv s prodejnou

Dříve, než začnete rekonstruovat, zapomeňte na svou prodejnu jako na reálně existující obchod. To vás totiž bude tlačit k velmi podobným řešením. Pokud však začnete prodejnu vnímat jako nový a prázdný prostor, budete sami překvapeni, kolik nových přístupů a řešení budete schopni najít.

4. Světlo

Možná vaše prodejna nepotřebuje předělat od podlahy. Zkuste se nejdříve zamyslet nad tím, jestli je vhodně nasvícená. Světlo totiž dokáže divy v jakémkoliv prostoru a má potenciál změnit chladný prostor na to nejútulnější místo na světě. Často proto vybavení prodejen začíná analýzou osvětlení prostoru a divili byste se, kolikrát stačí změnit pouze osvětlení.

5. Dejte šanci textilu

Jako každý prostor by i maloobchodní prodejna nebo provozovna měla být oku lahodícím a příjemným prostorem, do něhož se bude zákazník rád vracet. Právě proto je na místě využít možnosti poskytované různými textiliemi a textilními doplňky, které mají sílu změnit jednoduše a rychle celý ráz prostoru. Zároveň si připravíte možnost na případně změny, které budou jednoduché a bezproblémové.

Věříme, že jste si aspoň v některých z těchto bodů přišli na své. Pokud však přece jen ne, máte stále možnost požádat o pomoc odborníky. Určitě se však nejdříve pořádně zamyslete nad svými možnostmi. Tento článek vám přinesl www.medcom.cz , odborníci na vybavení prodejen.

2 comments for “Pět tipů pro efektivní rekonstrukci maloobchodní prodejny

  1. Daniela
    2.7.2014 at 17:22

    Myslim si, ze je to hlavne o vytvoreni prijemnyho prostredi. Sama nemam moc rada chodit do mini obchudku, kde se na me prodavacka vzdycky vrhne jak sup, proste snazit se dat zakaznikovi vlastni prostor.

  2. Maruš
    7.7.2014 at 07:20

    No jo ale jak to příjemný prostředí vytvořit? Já jsem si teď otevřela sekáč a myslím, že tam lidi moc nechtějí právě kvůli malýmu prostoru. Jdou tam jen známí, nebo stálí zákazníci. Jenže ono s malým prostorem moc kouzel nenaděláte. Takže se snažím nebýt sup a jen pozdravit, ale kdyby měl někdo tipy a triky, byla bych za ně moc ráda. :) Díky

Comments are closed.