Stylové obklady v mnoha variantách

Lidé dnes při stavbách rodinných domů a moderních bytových jednotek mají na výběr z mnoha materiálů, jimiž mohou vybavit interiér podle svých představ. Individuální požadavky se přitom odvíjí nejen od finančních možností zákazníka, ale také od jeho preferencí barev a stylů. Před samotným umístěním nábytku je zapotřebí vybrat odstín maleb, podlahovou krytinu a v neposlední řadě obklady.

obkladový kámen

Právě sortiment z oblasti obkladového materiálu se s vývojem doby velmi rozšířil a nabízí klientům pestré možnosti designů a jejich uplatnění ve vnitřních i venkovních prostorách domova. Výrobci kladou velký důraz na dlouhou životnost a odolnost jednotlivých druhů obkladů, čímž se zvyšuje poptávka po tomto zboží. Zvláště výjimečné vlastnosti poskytuje obkladový kámen, který lze pořídit v úctyhodné škále barev a navíc nevyžaduje náročnou údržbu.

Kámen jako součást interiéru

Přírodní obkladový kámen umístěný v interiéru originálně zvýrazní schodiště nebo kuchyňský bar. V kombinaci s příslušnou barvou zdí a stylem bytu působí jedinečně! Nezřídka se také stává součástí ložnic nebo koupelen, kde podtrhuje ostatní prvky v místnosti. Díky odolnosti vůči mrazu, praktickému zbarvení a schopnosti vzdorovat nepřízni počasí je obkladový kámen často pokládán okolo venkovních zahrádek nebo altánů.

Fasáda jako žádná jiná

Jestliže přemýšlíte, jaký zvolíte styl fasády, také zde se můžete spolehnout na kvalitní vlastnosti kamene. Máte možnost pokrýt celou plochu nebo použít obkladové pásky na fasádu a zvýraznit tak jen některé její části. Odborníci vám poskytnou cenné rady při výběru konkrétního produktu, ale obecně doporučované jsou pásky z travertinu, které zaručují stálost barev i celistvosti jednotlivých dílů. Pokud máte zafixováno, že kámen působí chladně a neosobně, nenechte se zmást. Sáhnete-li po hřejivých barvách přírody, zajistí tento druh obkladu skutečné teplo domova i jeho vnějšího okolí.