Zájemci o nové byty v Praze si musí pospíšit, developeři začínají zdražovat

finep_cz_nahledovy

zdroj: finep.cz

Poptávka po bydlení v Praze je rekordní a developerům začínají docházet volné nové byty. Proto se chystají ty zbývající zdražit. Trend potvrzují data Českého statistického úřadu. Statistici spočítali, že tržní ceny nových bytů v Praze v druhém čtvrtletí meziročně vzrostly o 5,5 %. To je největší meziroční nárůst od roku 2009, kdy úřad začal tento údaj sledovat.

Zdražení není příliš velké a díky levným hypotékám zatím nepředstavuje pro kupce překážku. Je však pravděpodobné, že trend bude dál pokračovat a pokud lidé uvažují o koupi bytu, měli by si pospíšit.

Levné byty ve Vysočanech

Pokud však zájemci dobře hledají, stále ještě najdou byty na prodej za výhodnou cenu. Například v Praze 9 Nových Vysočanech v Harfa Parku je nový byt o rozloze 51,7 metru2 v nabídce za 2 846 025 Kč.

Doprodej posledních volných bytů v Praze - Vysočanech, zdroj: finep.cz

Doprodej posledních volných bytů v Praze – Vysočanech, zdroj: finep.cz

Bytové domy staví společnost Finep v novém centru Vysočan. Poblíž je supermarket, večerka, kadeřnictví i dětské hřiště. Každý byt má dokonce balkon, lodžii nebo terasu a k dispozici je dostatek parkovacích míst.

Výhodou je dobré dopravní spojení. V docházkové vzdálenosti je stanice metra Vysočanská a kousek od domů mají obyvatelé tramvajová zastávka.

Byty s terasou a výhledem na město, zdroj: finep.cz

Byty s terasou a výhledem na město, zdroj: finep.cz

Družstevní byty za dobrou cenu

Do módy se vrací i družstevní bydlení, které si lidé oblíbili především díky nižším cenám. Nové byty v družstevním vlastnictví zájemci seženou třeba v Prosek Parku v Praze 9. Byt 2(1)+kk tam stojí jen 2 813 941 Kč. V nabídce jsou byty od 1+kk (od 27 m2) po 4+kk (do 114 m2), proto si z nabídky vyberou singles i rodiny s dětmi.

Bytové domy obklopené zelení, zdroj: finep.cz

Bytové domy obklopené zelení, zdroj: finep.cz

Ve vnitroblocích jsou zelené zahrady a park a lidé si tak ze svých balkonů užijí krásný výhled do zeleně. Rodiče navíc uvítají to, že v blízkosti je mateřská i základní škola.

Obyvatelé nového rezidenčního domu na autobusovou zastávku dojdou už za minutu a na metru jsou za tři minuty. Cesta do centra trvá pouhých patnáct minut.

Nevyplatí se však otálet, v domě už zbývá jen 8 volných bytů.

Prostorné terasy pro příjemné chvíle s přáteli, zdroj: finep.cz

Prostorné terasy pro příjemné chvíle s přáteli, zdroj: finep.cz