Hledáme nemovitost

Hledáte vaši novou nemovitosti a nevíte jak správně vybírat? Přečtěte si několik našich rad a hned budete mít jasno na co si dávat pozor.

Navštivte více nemovitostí

Častou chybou mnoha kupujících je, že se zamilují hned do první nemovitosti, kterou uvidí. Je důležité si udělat přehled o trhu s nemovitostmi ve vašem okolí. Budete tak mít i lepší vyjednávací pozici při jednání s majitelem nemovitosti.

Řádně si nemovitost prověřte

Na první pohled nemusí být patrné v jakém stavu je nemovitost skutečně. Největším nepřítelem je zřejmě voda. Majitelé mohou vlhkost zakrýt pod novou výmalbu nebo za skříň. Odstranění vlhkosti bývá často velmi nákladné a často vyžaduje radikální zásah. Pokud si stav netroufáte posoudit sami, přizvěte si odborníka, který vám dům, byt či pozemek odborně zkontroluje.

Zkontrolujte si nemovitost v katastru nemovitostí

Mnoho starostí si můžete usnadnit prostým zkontrolováním katastru nemovitostí. Snadno tak zjistíte, jestli jednáte opravdu s vlastníkem nemovitosti a jestli nejsou na nemovitost uzavřená věcná břemena či zástava. Řešení těchto problémů pak vyžaduje hodně trpělivosti a pokud máte na výběr doporučujeme se jim raději vyhnout.

Předjednejte si hypotéku či úvěr ze stavebního spoření

Začněte řešit způsob financování dříve než navštívíte první nemovitost! Dopředu si zjistěte na jakou výši hypotéky máte nárok a která banka vám poskytne nejlepší podmínky. Je to důležité zejména z hlediska rychlého uzavření obchodu. Můžete tak od prodejce dostat slevu za rychlé vyřízení.

Smlouvat se vyplatí

Před uzavřením smlouvy mějte na paměti, že každá nemovitost má jen takovou hodnotu, jakou je za ni někdo ochoten zaplatit. Pokud jste jediný zájemce, je vysoká pravděpodobnost, že prodejce bude nakloněn poskytnout vám slevu. Nicméně když se sejde více zájemců, může jít cena i nahoru.

3 comments for “Hledáme nemovitost

  1. žaneta
    28.4.2014 at 15:56

    Na „odborníky“ pozor, vyplatí se, pokud je řádně prověříte. Ten náš třeba chtěl dost peněz a neudělal téměř nic. Zjistil jen to, na co bychom asi přišli taky. Je lepší si za ně připlatit…

  2. vitek
    12.5.2014 at 08:54

    my si nechali vše vyřídit od realitky a prověřit od makléře, takže bez problémů, kolega ale tvrdě narazil protože mu například zatajili nefunknčí topení, těžko teda říct, jak poznat ty opravdu dobré, asi je fakt nejlepší, spolehnout se sám na sebe

  3. Ivan R.
    14.6.2014 at 09:27

    Ja jsem mel problem spis s placenim pravnika. Predem jsem se s prodavajicim nedomluvil na tom, kdo ho zaplati a protoze prodavajici a pravnik byli kamaradi, tak jsem nakonec deset ticis za jeho sluzby (smlouvy, prevody atd.) musel pokryt ja…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *