Prodáváme nemovitost

Prodáváte nemovitost a sháníte typy jak nejlépe prodat? Přečtěte si následující článek a zjistíte jak z prodeje nemovitosti vytěžit maximum.

Základem je zvolit správnou cenu

Z našich zkušeností mnoho majitelů má zcela nereálné představy o hodnotě jejich nemovitosti. Často se shlédli v cenách v rozmezí let 2005 – 2007, kdy se prodávala velmi draze i nemovitost ve špatné lokalitě nebo nízké kvality. Tyto časy jsou ale dávno pryč a není jisté, že se ještě někdy vrátí.

Pro posouzení ceny je nejlepší sledovat inzeráty ve vaší lokalitě. Na základě nabízených cen a rychlosti prodeje dané nemovitosti můžete usoudit hodnotu vaší nemovitosti. Avšak mějte na paměti, že každá budova či pozemek je unikátní a má jen takovou hodnotu jakou je někdo ochotný zaplatit!

Připravte se na vyjednávání

V inzerované ceně je důležité nechat si prostor pro vyjednávání s případným kupcem. Doporučujeme zvolit taktiku při rychlém jednání sleva například 50 000Kč. Vytvoříte tak tlak na kupujícího, který je konfrontován s časově omezenou nabídkou a má zájem se rychle rozhodnout.

Rekonstrukce se před prodejem většinou nevyplatí

Ze zkušeností realitních makléřů vyplývá, že rekonstrukce nemovitosti a její následný prodej nezvýší o moc konečnou cenu a většinou se tedy nevyplatí. Naopak je ale doporučováno mít svou nemovitost dobře udržovanou. První dojem často u kupců rozhoduje. Doporučujeme provést například nátěry dveří, zárubní či výmalbu místností. Za pár korun tak můžete hodnotu vaší nemovitosti zvýšit o desítky tisíc. Samozřejmě to neplatí vždy.

Zkuste se projít vaší nemovitostí a vžít se do role kupce nebo si pozvěte známého, který vám pomůže identifikovat drobnosti, které mohou váš dům, byt či pozemek znatelně pozdvihnout.

2 comments for “Prodáváme nemovitost

  1. michal
    30.4.2014 at 09:53

    Nám se osvědčilo najmout si poradce – ne realitku. Vyjednal nám lepší cenu a ještě pomohl s papírováním. Těch pár tisícovek, co si řekl za práci nás netížilo, protože nám pomohl zvednout cenu cca o 100tis.

  2. gabi
    19.5.2014 at 11:12

    nám se vyplatilo nasadit vyší cenu a současně nabídnout slevu. Bylo to vlastně tak, že i po slevě jsme prodali byt za dost peněž, i když byla reálná cena okolních bytů nižší, fakt záleží na nabídce a hlavně na ochotě kupujícího

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *