Kupujete chatu? Tohle si pořádně zkontrolujte

chaty Velké Bílovice

Nákup chaty je v posledních letech velkým trendem a to nejen mezi majiteli bytových jednotek. Chata v lese, u přehrady nebo s impozantními výhledy do panenské přírody jsou tahákem prakticky pro každého – mladé rodiny s dětmi, nadšené zahrádkáře i městské typy hledající útočiště v oáze klidu. Než se ale pustíte do samotného nákupu, zajímejte se o technický stav nemovitosti, její historii a samozřejmě i další varianty.

Letní sídlo, nebo celoroční bydlení?

V první řadě si sami řekněte, zda hledáte nějakou chaloupku na teplé letní dny či snad celoročně obyvatelnou chalupu s pořádnými kamny a kvalitním sociálním zázemím. Před nákupem chaty si detailně prozkoumejte stav oken, jaké jsou možnosti topení a na jaké světové strany je celá usedlost orientována – to vám prozradí, zda bude v chalupě zima či teplo. Klíčová je i příjezdová cesta, její údržba a provoz či věcná břemena.

Velký zájem je aktuálně o chaty Velké Bílovice s necelými čtyřmi tisícovkami obyvatel. Město ležící pouhých deset kilometrů od Břeclavi nabízí klidné prostředí plné sportovních i odpočinkových aktivit. Město je součástí Lednicko-valtického areálu a je tedy žádaným turistickým cílem nejen v letní sezóně. I tady se můžete inspirovat, jak zařídit chalupu, čím ji vybavit, aby si zachovala svou dobovou povahu a zároveň nabídla komfortní zázemí pro celou rodinu. Ubytování Velké Bílovice nabízí řadu možností, jak strávit víkend s přáteli, užít si cyklo výlety po okolí s rodinou a stejně tak trávit čas třeba prací  na zahrádce.

Pečlivá kontrola smluv

Při koupi chaty se svěřte do rukou odborníků, kteří za vás pečlivě prokontrolují smlouvy a vysvětlí vám všechny podmínky nákupu chaty, chalupy i vilky. Nemovitost si rozhodně detailně prohlédněte a máte-li dostatek finančních prostředků, nechejte si připravit odhad ceny rekonstrukce a potřebných stavebních úprav.