Mobilní domy fotogalerie

Často jste nás žádali o více fotografií mobilních domů. Tímto článkem vám vycházíme vstříc a publikujeme fotografie různých mobilních domů. Inspirujte se, jak může váš mobilní dům vypadat.

Mobilní domy a jejich obliba v České republice neustále roste. Svůj vliv na to zajisté mají i současné ekonomické problémy. Mobilní bydlení patří totiž k nejdostupnějším způsobům bydlení. Mobilní dům z bazaru sežene již od 300tis Kč. Nové se prodávají od milionu výše.

Mobilheimy ze zahraničí

Pokud seženete dům za takovou cenu, nejčastěji ze zahraničí, je nutné se připravit na investice do rekonstrukce. Obzvlášť  pokud chcete mobilní dům obývat celoročně, protože zahraniční mobilheimy bývají většinou z teplejších oblastí. Problematická bývá nejčastěji střecha a okna, které netěsní. V našich klimatických podmínkách doporučujeme zvážit i zateplení. Vytápění je většinou řešeno přímotopy, které patří k nejdražším způsobům vytápění.

Mezi nejčastěji nabízené rozměry patří dům o velikosti 9×3 metrů. Výška bývá lehce přes 2 metry. Není to mnoho, a proto se v praxi tyto domy spojují do větších celků.

Příležitostné i trvalé mobilní bydlení

Mobilní dům může sloužit i jako chata či kancelář k příležitostnému využití. Vyplatí se hlavně na místech, kde není dovoleno stavět pevné stavby nebo potřebujete bydlet rychle. Často se takové mobilní domky využívají v oblastech po přírodních katastrofách, kde je potřeba v krátkém čase ubytovat větší množství lidí.

Mobilní domy se přepravují vcelku. Rozměry mobilních domů jsou proto přizpůsobeny přepravním možnostem nákladních automobilů. Přepravu mobilního domy rozhodně doporučujeme svěřit společnosti, která s tímto typem nákladu má zkušenosti, jinak může dojít k jeho poškození!

Zdroj fotografií: shutterstock.com