Ceny bytů v Kroměříži klesají – bude tento trend pokračovat?

zdroj: wikipedia.org

Mít vlastní bydlení je sen většiny z nás. Pokud patříte mezi ně, pak vás jistě potěší následující informace. Oproti loňskému roku poklesly ceny bytů na Kroměřížsku. Vyplatí se ještě vyčkávat, nebo je opravdu ten správný čas na investici do bydlení? I to se dovíte z následujících řádků.

„Stagnace cen je dle odborníků způsobena především menší poptávkou, která nutí prodávající mírnit své finanční požadavky, boj o každého kupce je tak přiostřen a koncový zájemce z této situace vychází nejlépe.“ říká Emilia Machová z Veřejná realitní. Přes léto je pak prodej ještě více omezen, lidé nemají zájem řešit takové důležité rozhodnutí v době, kdy si chtějí užívat krásného počasí a dovolené.

Kroměříž – město zapsané na seznamu UNESCO

Město Kroměříž ležící ve Zlínském kraji je od roku 1998 zapsané na seznamu světového kulturního dědictví, a to díky zdejšímu zámku a přilehlé zahradě. Žije zde necelých 30 000 obyvatel, takže je v obci zachován malebný ráz menšího města, kde se nemusíte obávat přelidněnosti a shonu. Největší předností Kroměříže je množství zeleně, které je pro toto město charakteristické.

V případě potřeby je rychle a dobře dostupná moravská metropole – Brno, která je vzdálena zhruba 60 km po dálnici D1. Cesta tak nezabere více než 45 minut.

Bytová výstavba v Kroměříži se nezastavila (ilustrační fotografie)

Cenu nemovitosti ovlivňuje především poloha

Jestliže budete uvažovat o koupi bytu v Kroměříži, dávejte si pozor na to, v jaké oblasti města leží. Poloha velice výrazně ovlivňuje výslednou cenu. V okrajových částech, dál od historického centra, je samozřejmě mnohem příznivější. Mezi atraktivní oblasti patří ulice Spáčilova, která sousedí se zámeckým parkem.

Vzhledem k neustálým proměnám trhu a stavu světové ekonomiky, nelze dopředu odhadnout, jaký bude následující stav v oboru nemovitostí. Přílišným rozmýšlením můžete promarnit šanci, která se již nemusí opakovat. Nyní jsou i ceny hypoték na velmi nízkých částkách. Čekaní by se tak nemuselo vyplatit, protože dobrá nemovitost v dobré lokalitě si svou cenu drží i za horších časů. Konečné rozhodnutí je na vás.