Investice do nemovitostí patří k nejvýhodnějším druhům investic

shutterstock.com

shutterstock.com

Hledáte příležitosti, do čeho byste mohli snadno a efektivně investovat tak, aby vám peníze neležely ladem a postupně se zhodnocovaly? Investice do nemovitosti patří ke konzervativním investicím, kde riziko vysoké ztráty je minimální. Průměrné zhodnocení se pohybuje kolem 5% ročně. Jak na to?

Na co je třeba myslet před koupí nemovitosti?

V současné době, nízkých hypotéčních sazeb, patří k vůbec nejvýhodnějším způsobům investice do nemovitostí. Ve chvíli, kdy chcete investovat do nějaké reality, je samozřejmě nutné disponovat určitými informacemi. Není radno se pustit do koupě bytu ve chvíli, kdy nic nevíte o dané lokalitě a konkrétní nemovitosti. Stejně tak si musíte ujasnit, jakým způsobem budete nemovitost využívat. Pro účely investice je rozhodně dobré si zajistit nájemníky, kteří vám budou platit pravidelný měsíční nájem. Z tohoto nájmu můžete financovat vaši hypotéku. Je spousta lidí, kteří na hypotéku nedosáhnou a jsou odkázáni na nájemní bydlení.

Během let se vám tak investice navrátí, přičemž nemovitost bude mít stále svou hodnotu. V případě potřeby ji tak po letech můžete prodat a vydělat na tom.

Pomoc s investicí do nemovitosti

V případě investice do nemovitosti je praktické se spojit s nějakou firmou, která vám s ní pomůže. Společnost Musil Reality například nabízí komplexní služby v této oblasti. Ve chvíli, kdy hodláte koupit byt či dům, případně i pozemek, vytipuje vám nejvhodnější nemovitost, která bude vyhovovat vašim požadavkům a nárokům. Dále pak zajistí veškeré náležitosti, které jsou v souvislosti s koupí, případně i správou nemovitostí spojeny. Vy se tak sami nebudete muset téměř o nic starat. Firma také při investici do nemovitosti garantuje roční výnos od 5% p.a., obvykle však bývá až dvojnásobný.

Investice do budoucna

Nemovitost, kterou pořídíte ve spolupráci s realitní firmou, například zmíněnou společností Musil Reality, bude výhodnou investicí, kterou oceníte zejména v budoucnu. Ve chvíli, kdy máte dostatek finančních prostředků, je určitě dobré o takovéto investici minimálně uvažovat. Dnes, kdy je situace na trhu s realitami poměrně stabilní, je investice ještě výhodnější.

5 comments for “Investice do nemovitostí patří k nejvýhodnějším druhům investic

  1. marcel bos
    5.5.2014 at 09:44

    No ještě je třeba dodat, že je nutné zařídit vhodnu hypotéku, je třeba podle mě lepší, vzít si vyšší hypotéku, za kteoru koupíte i dvy byty, vyplatí se to.

  2. mahi
    6.5.2014 at 13:18

    Investice do nemovistosti by se mi dost líbila, jenže pro nás obyčejné „chudáky“ co už jednu hypotéku na vlastní bydlení mají, to asi není. druhou hypotéku vám prostě nikde nedají…

  3. walda
    15.5.2014 at 07:26

    my jsme do toho šli, koupili jsme byt za 1,5mil a pronajímáme ho studentům, platí nám tak hypotéku a ještě zbyde něco navíc, takže pohoda, můžu jen doporučit

  4. elis
    21.5.2014 at 11:06

    koupě bytu a jeho pronájem je dost vhodná investice, nájemníci vám to zaplatí, takže pohoda, jen je opravdu dost důležité věnovat se nájemní smlouvě, někteří lidé se totiž k pronajatému bytu chovají hrozně, v tom je asi největší riziko

  5. nempro
    5.6.2014 at 22:04

    nechcete si koupit muj sklípek a pak ho pronajímat aby vám ho někdo zaplatil?

Comments are closed.