Jak připravit nemovitost na prodej

Chcete-li svou nemovitost prodat, pak se na prodej musíte připravit, spíše samotnou nemovitost. Nikdo by Vám nekoupil dům, ve kterém by byl nepořádek.

V první řadě odstraňte veškerý nepořádek, vykliďte všechny místnosti, skříně a poličky, nenechte tam nic, aby s tím budoucí majitelé neměli práci.

V první řadě odstraňte veškerý nepořádek

Nenechte nikde viset své obrazy, zbavte se dekorativních předmětů a osobních fotografií, které máte po domě rozmístěné. Jelikož bude chtít kupující vidět i úložné prostory, odstraňte oblečení a vyčistěte i garáž, aby budoucí majitelé viděli, kde budou uschovávat svůj automobil.

Dostaňte do interiéru domu více světla

Dostaňte do interiéru domu více světla, čehož docílíte umytím oken a zrcadel. Bude tak dům působit efektivněji a přesvědčivěji. Čistota je však na prvním místě, protože čistý dům zaujme každého zájemce a kupující si budou myslet, že bylo o dům/byt dobře postaráno. Důležité je postarat se o čistotu podlahy, vyleštit kleky a také se zbavit fleků kolem vypínačů. Máte-li rodinný dům vybaven koberci a záclony, zbavte se zápachu a vyčistěte je.

Má-li Váš dům nějaké nedostatky, pak je opravte, protože budoucí majitelé budou hledat jakékoliv chyby. I malé problémy, jako jsou například rozvrzané dveře či kapající kohoutek, se mohou z ničeho nic stát banálními věcmi, kvůli nimž si kupující rozmyslí svůj zájem. I zahrada je součástí prodeje, a proto nezapomeňte dát ji do pořádku. Pamatujte, že květiny v květináči udělají lepší dojem, čisté chodníky a okapy dodají také lepší vzhled zahrady. Připravte nemovitost na prodej se vším všudy, abyste ji rychle prodali a dostali peníze.