Kalkulátor ceny plynu: Ušetřete tisíce změnou dodavatele!

shutterstock.com

shutterstock.com

Současným trendem společnost je šetřit, kde se dá. Spousta lidí se omezuje, aby si našetřila peníze „na horší časy“. Ale nedívá se na nejvíce nákladné položky domácího rozpočtu, mezi nimiž je například faktura za plyn. Platíte-li vysoké měsíční zálohy, ale i přesto vás trápí příliš vysoký doplatek, chyba není ve vás, ale v nesprávném dodavateli plynu. Využijte tedy kalkulátor ceny plynu a ušetřete tisíce korun ročně. Jsou to vaše peníze.

Kalkulátor ceny plynu je online

Český trh s plynem je liberalizovaný, a tak na něm působí celá řada společností, která má ve svém portfoliu produktů také dodávku zemního plynu. Je pouze na vás, kterého dodavatele si vyberete. Jestliže nejste se současným dodavatelem spokojeni, pak si pomocí kalkulátoru ceny plynu najděte levnějšího a výhodnějšího. Změna dodavatele není zdlouhavý a náročný proces, ba naopak. Je to naprosto jednoduché.

Nemusíte vyhledávat nabídky jednotlivých společností na komoditním trhu ručně. Dnes existuje online porovnání ceny plynu, do něhož zadáte svého stávajícího dodavatele, region, ve kterém bydlíte, a vaši roční spotřebu. Pak vám budou vyhodnoceny nabídky od té nejvýhodnější a také zjistíte, kolik ročně můžete ušetřit.

Ušetříte i tisíce korun ročně

Spousta moderních domácností si řekne, že ušetří změnou dodavatele pouze několik desítek či stovek korun ročně, a tak nemá cenu se ani do změny dodavatele pouštět. Ale tato domněnka je často nesprávná. Díky změně totiž domácnosti mohou ušetřit i několik tisíc korun ročně, zejména obyvatelé rodinných domů bez zateplení. A za tyto peníze si pak raději můžete zajet na kratší dovolenou, než platit zbytečně drahého dodavatele plynu.

Změnit dodavatele není složitý proces, jak se spousta lidí domnívá. Stačí si sjednat novou smlouvu u nově vybrané společnosti a tato společnost se pak postará o vypovězení smlouvy u starého dodavatele. Nemusíte se obávat zdlouhavého vypisování papírů a časově náročných schůzek. Výpovědní lhůta smlouvy trvá 3 měsíce, a tak po dobu následujících tří měsíců budete odebírat ještě plyn od starého dodavatele. Ale pak se můžete těšit na levnější plyn.