Nízkoenergetické bydlení v Dolních Počernicích

viladomygolf.cz

viladomygolf.cz

Nový projekt nízkoenergetického bydlení v Dolních Počernicích nazvaný V Čeňku nabízí vše, co současní mladí lidé od bydlení očekávají. Moderně řešené byty, nízkoenergetické budovy šetrné k životnímu prostředí, klidné bydlení v centru zeleně a veškeré výhody velkoměsta na dosah.

Lokalita

Dolní Počernice nabízí atmosféru bydlení na malém městě, kde je dostatek zeleně, klidné prostředí, kde se nemusíte bát pustit děti hrát si s kamarády ven a dopřát jim tak volnost, kterou ke svému růstu potřebují. Zároveň však nejste připraveni o pohodlí veškeré občanské vybavenosti. Není tak divu, že je o byty v Praze v této oblasti velký zájem.

Zámecký Rybník, zdroj: viladomygolf.cz

Zámecký Rybník, zdroj: viladomygolf.cz

Bytové domy se nachází zhruba pět minut chůze od historického centra Dolních Počernic i centra s poštou, bankomaty, knihovnou a dalšími službami. Necelých 500 m od rezidenčních domů se nachází základní škola a soukromá mateřská škola. Za nákupy a zábavou se lze vypravit na Černý most, kam se dostanete během 10 minut autem.

Hlavní výhodou bydlení v Dolních Počernicích je množství zeleně. V bezprostřední blízkosti vilových domů se nachází rozlehlý zámecký park a zámecký rybník, kolem nějž se nabízí množství příjemných procházek. Do volné přírody se můžete vydat nejen za procházkami ale také za sportem. Po 20 minutách chůze se dostanete k bruslařské dráze v Horních Měcholupech, cyklisté zase ocení místní cyklostezku. Z dalšího sportovního vyžití můžete využít dolnopočernického jezdeckého klubu či nedalekého golfového hřiště.

Doprava

Co centra Prahy se přepravíte nejen pomocí hromadné dopravy a auta. Díky místní cyklostezce můžete za příznivého počasí vyrazit do Prahy i na kole. Autem se do centra Prahy přepravíte za 25 minut. Při využití hromadné dopravy se z místní autobusové zastávky dostanete za 10 minut na Černý Most. Odtud již můžete pokračovat metrem trasy B. Cesta až do centra Prahy vám zabere nejvýše 40 minut.

Chcete bydlení blíže centru? Podívejte se na nové byty v Praze 9.

Nízkoenergetické vilové domy

Projekt V Čeňku sestává ze šesti vedle sebe stojících třípatrových viladomů inspirovaných funkcionalismem, které architektonicky výborně zapadají do lokality plné zeleně a plynule navazují na blízkou vilovou čtvrť. Viladomy jsou konstruovány tak, že splňují požadavky na nízkoenergetické stavby, díky tomu majitelé bytů ušetří za vytápění bytu a zároveň mohou mít dobrý pocit, že zároveň nízkou spotřebou chrání životní prostředí.

Byty jsou vybaveny sedmikomorovými okny s izolačními trojskly, nízkoenergetický standard zajišťují také zesílené obvodové zdi domů. Vytápění je zajištěno plynovou kotelnou, která je společná vždy pro dva sousední viladomy. Pohodlně zaparkovat můžete v podzemních garážích, které jsou rovněž společné vždy pouze pro dva viladomy.

více obrázku najdete na viladomygolf.cz

více obrázků najdete na viladomygolf.cz

Byty

V šesti viladomech se nachází 53 bytových jednotek v dispozicích od 1+kk až po 4+kk. Každý byt je navíc vybaven prostorem pro odpočinek na čerstvém vzduchu. K bytům ležícím v přízemí náleží příjemné předzahrádky, ve vyšších patrech potom balkony či terasy.

Aktuálně je volných posledních 7 bytů. Pět bytů v dispozici 1+kk s rozlohou kolem 40 m² s balkonem či terasou. Dále jsou v nabídce poslední dva byty 3+kk, jeden mezonetový o rozloze 61 m², druhý 3+kk je klasický, ale s rozlohou 94 m². K oběma přísluší předzahrádka.

1 comment for “Nízkoenergetické bydlení v Dolních Počernicích

  1. Fin
    9.9.2014 at 06:46

    Jsem pro pasivni dum, setri energie, sice vypada atypicky,ale i to do sebe neco ma, navic ta zelena usporam, co ji ted vsichni tak moc resi, je i na tohle. ale samozrejme to neni jednoducha cesta. meli byste dobre projit nabidky na trhu a tzv. roklepnout firmu ktere zakazku davate, aby se pak nestalo, ze se vam domek za dva roky zacne bortit. jeho oprava by vas vysla na hodne, hodne

Comments are closed.