Stylové bezkomínové biokrby jsou hezké i praktické

shutterstock.com

Nemůžete si z jakéhokoliv důvodu dovolit umístit do svého domu klasický krb? Nechcete se ale vzdát nenahraditelné atmosféry, kterou krb navozuje? Kupte si biokrb, který se může pyšnit hned několika výhodami. Biokrb, jak už vám asi samotný název napoví, nevylučuje škodlivé spaliny, zápach, ani nepříjemný dým. Dokonce k jeho provozu není potřebný komín, a tak jej snadno umístíte do bytu. Líbí se vám stejně jako nám?

Čím si vás biokrb získá?

Biokrb funguje na zcela jiném principu než krb klasický. Nepotřebujete dřevo, elektřinu, ani plyn. Tento druh krbu totiž potřebuje pouze biolíh (100% bioethanol), jehož hořením vzniká pravý oheň. Biolíh, rostlinné palivo, vylučuje pouze oxid uhličitý a vodní páru. Nemusíte se tedy obávat nepříjemného dýmu v místnosti. Cena biolíhu se pohybuje kolem 75-100 Kč za litr (dle velikosti balení). 1 litr pak bude hořet přibližně 5 hodin.

Nápaditá Orion svítidla se hodí do každého interiéru

Topení biolihem vás vyjde také mnohem levněji než dřevem. Biokrby si vás podmaní i svým univerzálním a ojedinělým designem. Velmi oblíbené jsou nejen v domácnostech, ale také hotelech, restauracích a kavárnách.

Druhy biokrbů

Biokrby se rozdělují na tři skupiny:

  • závěsné
  • volně stojící
  • zabudované

Odlišné jsou tedy hlavně ve způsobu instalace. První variantou jsou závěsné biokrby, které neztrácí na originalitě. Jejich zajímavý design dodá interiéru luxusní nádech. Závěsné bezkomínové biokrby jsou ideální nejen do bytu či domu, ale jedinečnou atmosféru vykouzlí i v restauracích a hotelech. Závěsný krb, jak už samotný název napovídá, pověsíte jako obraz na zeď. Můžete ho dát prakticky kamkoliv – do obývacího pokoje, kuchyně, ložnice, ale také na chodbu.

Závěsný biokrb Ellipse, zdroj: ghenio.sk

Zbavte se zápachu s kouření používáním elektronické cigarety zakoupené na elcigaret.sk

Dalším druhem jsou volně stojící biokrby, které jsou také velmi oblíbené. Je výhodou, že ho můžete dát nejen kamkoliv, ale také si ho podle potřeby přemístit na jiné místo. Kromě toho, že se dá tento krb nainstalovat do interiéru, ho můžete využít i ve venkovních prostorech.

Volně stojící biokrb Sydney, zdroj: ghenio.sk

Poslední skupinou jsou zabudované biokrby, které jsou součástí zejména novostaveb. Lidé k tomuto řešení přistupují také při rekonstrukci svého domu, respektive bytu. Zabudovat biokrb však není žádný složitý proces a lze ho vystavět také do hotové místnosti.

Zabudovaný biokrb Ascot Lux, zdroj: ghenio.sk

1 comment for “Stylové bezkomínové biokrby jsou hezké i praktické

  1. souko
    11.12.2012 at 16:38

    Pekne ale kolik takovy krb stoji??

Comments are closed.