V Praze v nejbližších letech developeři plánují přes 20 tisíc bytů

sekyragroup.cz

sekyragroup.cz

V Praze se ročně prodá tři až čtyři tisíce nových bytů. A developeři plánují v nejbližších letech výstavbu na 20 tisíc nových bytů. Bude tak z čeho vybírat. Ale kvůli nízké poptávce musela být v minulých letech výstavba některých bytových projektů pozastavena. Blýská se na lepší časy spolu s rekordně nízkými úrokovými sazbami hypoték?

Analýza společnosti Ekospol

Developerská společnost Ekospol provedla nedávno analýzu, která ukazuje, že v Praze má přibýt celkem 20 765 nových bytů v rezidenčních projektech. Každá rezidence by přitom měla mít 50 a více bytů. Společnost Ekospol získala přesná čísla díky databázi EIA a dalším zdrojům, které jsou veřejnosti přístupné. Ale o novostavby v Praze není tak velký zájem, jak developeři předpokládali, a tak je v současné době část projektů pozastavena.

Rezidence Korunní Praha 10, zdroj: sekyragroup.cz

Rezidence Korunní Praha 10, zdroj: sekyragroup.cz

Před několika lety si prošel realitní trh velkou krizí. V roce 2010 se začal pomalu probouzet a developeři v té době naplánovali výstavbu asi 15 tisíc nových bytů. Během pouhých dvou let vzrostlo toto číslo téměř o 40 %, ale zdá se, že část zůstane pouze na papíře.

Kde mají být byty postaveny?

Rezidenční projekty developerských firem mají být realizovány v následujících částech hlavního města – Horní Měcholupy, Uhříněves a Hostivař především jako luxusní byty v Praze 10, Modřany v Praze 4, Letňany a Hloubětín v Praze 9 a v neposlední řadě se plánuje výstavba v Praze 3, konkrétně v části Žižkov. V každé jmenované části Prahy se plánuje budování na tisíc nových bytů.

Mapa městských částí Prahy, zdroj: wikipedia.org

Mapa městských částí Prahy, zdroj: wikipedia.org

Kupující v Praze mají z čeho vybírat

Ročně se prodává v Praze kolem tří až čtyř tisíc nových bytů, a tak je zřejmé, že se nové byty, které developeři v budoucnosti plánují, jen tak lehce neprodají. Situace na trhu stále není ideální. Ale plánujete-li v budoucnosti bydlet v Praze, pak máte určitě z čeho vybírat. Nabídka nových bytů je pestrá a neustále se rozrůstá i co se týče luxusního bydlení v Praze.

1 comment for “V Praze v nejbližších letech developeři plánují přes 20 tisíc bytů

  1. nevim
    30.12.2012 at 11:19

    No 20 tisic? To je nejaky nesmysl, kdo to za ty ceny muze koupit??

Comments are closed.